Xbox One releasedatum is 22 november, maar niet in Nederland

Geplaatst op 05 September 2013 door X-One.

Microsoft start met de verkoop van de Xbox One op 22 november in dertien landen. De betreffende landen zijn Australiƫ, Oostenrijk, Braziliƫ, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italiƫ, Mexico, Nieuw Zeeland, Spanje, Engeland en Amerika. In die alfabetische opsomming ontbreekt helaas Nederland en dat betekend dat de Xbox One waarschijnlijk pas in 2014 uit gaat komen.

Xbox Live-directeur Larry Hryb heeft dat bekend gemaakt op zijn eigen platform. Dat de releasemaand november was al bekend, maar de precieze release datum is afgelopen woensdag pas bekend gemaakt. Het achterblijven van de andere landen waaronder Nederland wordt volgens Microsoft Xbox veroorzaakt doordat de console nog aangepast moet worden op de verschillende talen. Alle content op de Xbox One moet vertaald worden naar het Nederlands alsmede de Kinect spraakherkenning.

Het is uiteraard mogelijk dat de Xbox One en de Xbox One controllers al eerder in Nederland beschikbaar gaan zijn dan 2014. Wellicht kunnen de Nederlandse leveranciers van de Xbox One de consoles en controllers via de grijze importwegen naar ons kikkerlandje halen.